Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Postavljena autobusna nadstrešnica u Jureši

autobusna Jureši- 3Nadomak naselja Jureši kraj Pazina postavljena je početkom ovoga tjedna autobusna nadstrešnica koja je dio projekta „Pazi(n) proračun!“, a izglasana je na javnoj raspravi u kojoj su sudjelovali žitelji Mjesnog odbora Stari Pazin sredinom rujna prošle godine.

Postavljanju autobusne nadstrešnice prethodilo je određivanje točne lokacije i traženje suglasnosti o postavljanju od privatnog vlasnika katastarske čestice, nakon čega se pristupilo izradi betonskog postolja koje je izvela tvrtka Valter transporti iz  Zgrablići, dok je autobusnu nadstrešnicu izradila i postavila tvrtka Euromodul iz Rijeke. Vrijednost ukupnih radova iznosi približno 29.000,00 kuna koje u potpunosti financira Grad Pazin.

Postavljanjem autobusne nadstrešnice poboljšana je cestovna infrastruktura, a pridonijelo se i na sigurnosti te kvaliteti prijevoza građana, posebno učenika iz Jureši i okolnih mjesta koji će sada imati ugodnije mjesto za čekanje školskog autobusa.

Važno je napomenuti da su postavljanjem autobusne nadstrešnice u Jureši provedene male komunalne akcije koje su u rujnu prošle godine izglasane na javnim raspravama u 12 mjesnih odbora. Radi se o 20 malih komunalnih akcija za čiju je realizaciju u ovogodišnjem proračunu osigurano 300 tisuća kuna.

Grad Pazin će s ciljem uključivanja građana u proces donošenja gradskog proračuna i ovu, treću godinu za redom, provesti projekt „Pazi(n) proračun!“ za što je predviđeno ukupno 500 tisuća kuna.

Prijedlozi novih  malih komunalnih akcija već se zaprimaju, a građani i građanke mogu  predlagati male komunalne akcije na području svog mjesnog odbora za koje smatraju da bi trebale ući u proračun za 2017. godinu. Prijedlozi se mogu poslati  putem  e-maila [email protected], poštom ili osobno do 1.kolovoza 2016. godine. Više informacija na www.proracun.pazin.hr.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike