Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Poslovni uzlet postao i regionalno priznat projekt

05.03.2016., Srebreno, Zupa dubrovacka - Hotel Sheraton, predstavljanje Projekta dodjele nagrada i priznanja Stvaratelji za stoljeca i laureata. Andrea Borosic. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Projekt Poslovnog dnevnika izabran je među više od 460 projekata koji promiču malo i srednje poduzetništvo.

Poslovni uzlet, projekt Poslovnog dnevnika prepoznat je izvan granica Hrvatske. Naime, Poslovni uzlet je dobio nagradu “Stvaratelji za stoljeća” na 3. Regionalnom summitu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe 300 najboljih održanom prošlog vikenda u dubrovačkom hotelu Sheraton.

Projekt Poslovnog dnevnika izabran je među više od 460 pomno analiziranih projekata koji promiču malo i srednje poduzetništvo. Na svečanoj dodjeli ispred oko 200 sudionika konferencije, priznanje za doprinos promociji poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi primila je direktorica Poslovnog dnevnika i članica Uprave Večernjeg lista Andrea Borošić. Inače, na uvodnoj konferenciji za medije okupljenima su se obratili organizatori, ujedno članovi Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive, a tom prilikom se Vinko Ćuro, predsjednik Upravnog odbora summita, dotakao ključnih elemenata skupa, globalne ekonomije i poduzetništva.

“Budućnost gospodarstva počiva na mikroprostorima”, kazao je Ćuro, te naglasio kako je društveni razvoj u mnogočemu suovisan o razvoju poduzetništva. Riječ dobrodošlice uputio je i Nikica Gabrić, predsjednik Programskog odbora. Gabrić je ukazao kako su vijesti koje nam se danas plasiraju većinom negativne, dodavši kako je logično da u takvom ozračju nema optimizma, vjere u budućnost, a niti investiranja.  “Nalazimo se u vrijednosnoj, a ne ekonomskoj krizi, stoga bilo kakav showbizz nije vrijedan pažnje u odnosu na sve sudionike summita kojim investicijama i pothvatima služe kao primjer društvu”, zaključio je Gabrić.

Svojom porukom Gabrić je naglasio upravo ono čime se već treću godinu zaredom vodi projekt Poslovni uzlet, a to je isticanje pozitivnih primjera iz malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj, ali i otvaranja niza pitanja čije bi rješenje poboljšalo stanje u malom i srednjem poduzetništvu.

Preuzeto: poslovni.hr