Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Počinju 15. dani Julesa Vernea u Pazinu

Nizom neobičnih putovanja u subotu 16.06. započinju petnaesti Dani Julesa Vernea u Pazinu koji svoj vrhunac dostižu Jules Verne vremeplovom koji će se održati u starom dijelu grada Pazina u subotu, 23.06.2012.

Neobična putovanja  – Voyages extraordinaires – kreirana su kao nova i originalna turistička ponuda Pazina. Od noviteta Istra Inspirita do izleta za cijelu obitelj "Avanturistički pohod stazom Mathiasa Sandorfa", speleoavanture "Put u središte Zemlje", Zip linea preko Pazinske jame i leta balonom, pa do Seljačke večere – večeri zaboravljenih okusa, mirisa i zvukova, i mnogih drugih putovanja zainteresirani se mogu uputiti uz online booking preko web stranica manifestacije www.julesvernedays.com.

Ne zaboravljajući važnost umjetnosti, pisaca i putopisaca koji su doveli do ove manifestacije tjedan će obilježiti i kulturno-umjetnički programi poput:
– predstavljanje knjige "La foiba di Pisino – Pazinska jama" Nerine Feresini u ponedjeljak 18.06. u Kući za pisce;
– otvorenje izložbe Livia Zappolatia, prošlogodišnjeg pobjednika pazinskog ex-tempore, u srijedu 20.06. u Likovnoj galeriji;
– tribina iz ciklusa "Skitam – pišem – slikam" – večer puna avantura iz dalekih zemalja na kojoj ugošćujemo Dvinu Meler, Jasena Boku, Nenada Vlahovica i Juraja Bubala, u četvrtak 21.06. u Kući za pisce. Jules Verne vremeplov odvest će sve posjetitelje u 19. stoljeće, u vrijeme o kojemu slavni Jules Verne piše u svojem romanu Mathias Sandorf. Inspiracija su nam, baš kao i Julesu Verneu, opisi Pazina i pazinskog sajma iz pera putopisca Charlesa Yriartea.
Bit će tu dama u krinolinama i kicoša sa cilindrima, oficira i vojnika, seljaka, trgovaca i putujućih svirača, razigrane djece… A kako se sunce bude približavalo horizontu iz svijeta putopisaca i povjesničara prijeći ćemo u svijet mašte, prateći uživo scene iz Verneovog romana Mathias Sandorf…
U večernjim satima u Pazinskom kaštelu zasvirat će etno grupa Veja, a na Starom trgu zabavljat će nas Sunglasses band iz Pule i originalni Cinkuši. Cinkuši se svakim svojim nastupom potvrđuju kao jedan od najzanimljivijih i najzabavnijih bendova za pogledati uživo, i općenito kao jedan od najboljih glazbenih sastava koje Hrvatska ima. Svojom glazbom oni znaju stvoriti atmosferu koja je nadrealna na vrlo životan način. Cinkuši su s trećim albumom Špiritus Sanctus 2010. godine osvojili Hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji etno (world music) album godine. Dobrodošli na 15. dane Julesa Vernea u Pazin!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike