Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pazinski likovnjaci predstavili svoj novi kalendar

Društvo likovnih stvaratelja Pazin predstavilo je svoj novi kalendar za nastupajuću, 2022. godinu. Tema kalendara je istarska arhitektura, a ilustriran je s kombinacijom fotografija i slika koje su snimili odnosno naslikali članovi udruge tijekom proteklih mjeseci rada na projektu „Kalendar 2022“.

Kalendar i prateću izložbu fotografija i slika predstavili su Nada Putinja, predsjednica udruge i Dario Brajković, autor i voditelj projekta koji je zahvalio brojnim članovima udruge na njihovom fotografskom i likovnom doprinosu te Gradu Pazinu koji je sufinancirao projekt kreiranja i tiska kalendara.

Na kalendaru koji je dizajnerski oblikovao Marko Cerovac, izmjenjuju se fotografije i likovni motivi karakteristični za istarsku arhitekturu poput kamenih kuća, baladura, zanimljivih vizura te motiva volti, prozora, vrata, dimnjaka… Slični motivi provlače se i na 40-ak izloženih fotografija.

Izložba se može razgledati do 23. Studenog, radim danom od 10-12 i 17-19 sati, subotom od 10-13 sati, a kalendar će zainteresiranima biti dostupan tijekom trajanja izložbe te tijekom skore božićno-novogodišnje izložbe u pazinskoj LG galeriji.

Za DLS Pazin

Dario Brajković, tajnik

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike