Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Pazinski boćari u četvrfinalu dočekuju aktualnog doprvaka Europe


Nakon što su u svojoj debitantskoj sezoni u europkom Kupu prvaka u dva susreta osmine finala bez poraza eliminirali francuski Montelimar pred boćarima Pazina novi je dvostruki, još veći europski izazov. U naredne dvije subote s počecima u 14 sati, prvo 20. svibnja 2017. godine u njihovoj dvorani Boćarskog centra “Aleksandar Anzur”, a potom i za tjedan dana, 27. svibnja 2017. u slovenskoj Škofja Loci, očekuje ih dvostruki ogled sa najtrofejnijim slovenskim klubom svih vremena, 13-erostrukim državnim prvakom i aktualnim viceprvakom Europe, Tratom. Link za praćenje utakmice uživo je: http://dai.ly/x5mm4ec

Klub iz Škofje Loke u zadnjih je devet godina, čak osam puta u svoje vitrine pospremao pehar namjenjen prvaku Slovenije, Prošle je godine ostvario i svoj najveći klupski uspjeh u povijesti stigavši do finala europskog Kupa prvaka. Na tom putu je u četvrtfinalu eliminirao zagrebačkog Zrinjevca, a u polufinalu i najbolji francuski CRO Lyon, dok je u finalu pokleknuo od talijanskog Pontesea.

Slovenski prvak je cijelu prošlosezonsku momčad zadržao na okupu. Predvode je Uroš Vehar, nekadašnji svjetski prvak u parovima i europski prvak u preciznom izbijanju, Damjan Sofronievski, svjetski i europski prvak u preciznom izbijanju, te Tadej Premru, europski viceprvak u bližanju i izbijanju u krug sa Europskog prvenstva upravo iz Pazina 2012. godine.

No sa svojim iskusnicima i nekadašnjih svjetskim prvacima Valterom Ivančićem i Alenom Guštinom i ostalim članovima momčadi koji su protiv Montelimara već pokazali da imaju što tražiti i u Europi, pazinska se momčad i sa Tratom najmanje ravnopravno može nositi u oba susreta četvrtfinala.

Jedan današnji pazinski boćar, David Šircelj posebno dobro poznaje slovensku momčad s obzirom da je i sam u karijeri nosio dres Trate. Šircelj je u klubu iz Škofja Loke pristupio 2010. iz matičnon Zabiča kraj Ilirske Bistrice i u naredne dvije sezone je s Tratom dva puta osvojio naslov državnog prvaka prije nego što je pred sezonu 2011/12. pristupio nekadašnjem Trio Buzetu.

Aktualni prvak Hrvatske, zagrebački Zrinjevac u četvrtfinalu za suparnika ima najboljeg francuskog kluba svih vremena i trostrukog prvaka Europe, CRO Lyon. Prvi susret se igra u zagrebačkom boćarskom domu Zrinjevac, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Lyonu.

Parovi četvrtfinala:

Pazin (Hrv) – Trata (Slo)

Zrinjevac (Hrv) – CRO Lyon (Fra)

La Perosina Boulenciel (Ita) – BRB Ivrea (Ita)

Saint Vulbas (Fra) – Pontese (Ita)

Završni turnir s polufinalima i finalom odigrati će se već uobičajeno u talijanskom Saviglianu 10. i 11. lipnja.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.