Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Pazinske mažoretkinje prvakinje Europe

Gradonačelnik Krulčić sa suradnicima primio je danas 03. rujna Pazinske mažoretkinje koje su postigle odlične rezultate na Prvenstvu Europe održanom u mađarskom Gyoru nakon izborenih kvalifikacija održanih u Labinu u veljači 2019.

74 tima iz Europe, 1500 natjecateljica i Pazinske mažoretkinje – seniorke Teodora Pilat, Hana Stanković i Nicole Sirotić, juniorke Korina Madruša, Martina Škrgat, Ana Suman, Nina Brajković, Lara Mijandrušić, Leona Pužar, Viktorija Škropeta, Alisa Bertoša, kadetkinje Leonarda Lanča, Sara Ivšić, Lucija Pavletić, Karla Škrgat i Taša Brajković, u žestokoj su konkurenciji solo i duo/trio kategorija kadetkinje i seniorke sa štapom i pomponima osvojile osmo, deseto i jedanaesto mjesto, a juniorke s mini formacijom pompona odlično šesto mjesto i diplomu.

Posljednji dan natjecanja se zlatne kadetkinje s mini formacijom mix pomponi i štap kao prvakinje Europe penju na pobjedničko postolje ( Leonarda Lanča, Sara Ivšić, Lucija Pavletić, Karla Škrgat i Taša Brajković).

Bavljenje  sportsko rekreacijskim aktivnostima vezanim uz ritmiku i ples doprinosi ne samo vašem  psihofizičkom zdravlju već ono znači i stjecanje nekih novih socijalnih vještina, upoznavanje novih kultura, ali i promicanje Grada Pazina na karti Europe – istaknuo je Gradonačelnik Krulčić, čestitao mažoretkinjama na odličnim rezultatima, te posebno zahvalio voditeljici Vedrani Ružić na nesebičnom ulaganju i radu s mladima i zaželio daljnje uspjehe u radu i osvajanje novih medalja.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.