Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske organizirala humanitarni izlet u Dubrovnik

Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske proteklog je vikenda organizirala izlet u Dubrovnik za članove udruga osoba s posebnim potrebama s područja Pazinštine. Na dugo željeni i nestrpljivo iščekivani izlet uputilo se 45 članova Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin, Udruge gluhih i nagluhih Pazin, korisnici poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama Pazin i umirovljenici, članovi SUH-a. U pratnji osoba s posebnim potrebama bili su roditelji, prijatelji i djelatnice Centra za socijalnu skrb Pazin na čelu s ravnateljicom Pavitom Jelinčić.

Prvog dana putovanja, po dolasku u Dubrovnik, usprkos dugom putu, mnogi su se putnici samostalno uputili do starog grada te doživjeli Stradun noću. Drugog dana uputili su se žičarom na 415 metara visoki Srđ i uživali u jedinstvenom pogledu na dubrovačke zidine i stari grad te razgledali tvrđavu Imperial u kojoj je smješten Muzej domovinskog rata u Dubrovniku sa brojnim eksponatima koji dokumentiraju obranu i stradanje Dubrovnika tijekom Domovinskog rata. Potom su se uputili u stari grad gdje su uz pratnju lokalnog vodiča upoznali dugu i bogatu povijest grada Dubrovnika i Dubrovačke republike. Na povratku kući obišli su Split, prošetali rivom i razgledali Diokecijanovu palaču.

Putnici, osobe s posebnim potrebama, kao i njihovi pratitelji od kojih mnogi nisu nikada obišli jug Hrvatske i predivni Dubrovnik nisu skrivali oduševljenje i zadovoljstvo ovim putovanjem, a posebno ih se dojmila vožnja žičarom i pogled na Dubrovnik sa Srđa. Uz dobro raspoloženje, uz pjesmu i mnoštvo utisaka vratili su se u rodni Pazin u večernjim satima. Prije rastanka pjesmom su se zahvalili inicijatorima i glavnim organizatorima ovog izleta predsjedništvu pazinske podružnice SUH-a.

Ovaj je izlet dijelom financiran od samih putnika, dok će dio troškova biti podmiren sredstvima prikupljenim na humanitarnoj večeri koja je održana 25.03. te donacijama građana Pazinštine.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike