Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pazinska Hitna medicinska pomoć u suradnji s Gradom i 7 općina Pazinštine nabavlja novo ambulantno vozilo

U četvrtak,  16. siječnja 2020., u Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije u Ispostavi Pazin organiziran je prijem povodom potpisivanja ugovora za sufinanciranje nabave novog ambulantnog vozila s Gradom Pazinom  i  7 susjednih općina. 

Uz domaćina ZHMIŽ, ravnateljicu Gordanu Antić, prijemu su prisustvovali gradonačelnik Renato Krulčić i načelnik Općine Gračišće Ivan Mijandrušić te  predstavnica Namještaja MIMA d.o.o. koji su nedavno Ispostavi Pazin donirali kauč i madrac.

Ravnateljica Antić zahvalila se svim prisutnima na nesebičnom zalaganju i odličnoj suradnji te im je tom prigodom uručila zahvalnice.

Procijenjena vrijednost predstojeće javne nabave iznosi 800.000 kuna, a uz podršku pri sufinanciranju tijekom slijedeće 4 godine, Ispostava Pazin moći će na siguran i brzi način obavljati  hitne intervencije na području Grada Pazina i Pazinštine i time ostvariti važan preduvjet kvalitetne zdravstvene zaštite svojih sugrađana.

Inače, Zavod je već uspješno okončao javnu nabavu za tri ambulantna vozila sufinancirana iz decentraliziranih i vlastitih sredstava, od kojih je jedno namijenjeno Ispostavi Pazin. Prema riječima ravnateljice Antić u Ispostavu Pazin to bi vozilo trebalo stići do kraja svibnja 2020. godine.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako Grad Pazin nastoji financijski podržati sve aktivnosti koje su u cilju zaštite zdravlja i podizanja kvalitete života svojih sugrađana i lokalne zajednice u partnerstvu sa Zavodom za hitnu medicinu Istarske županije – Ispostavom Pazin i Istarskim domovima zdravlja – Ispostavom Pazin.

Naime, Grad Pazin s Istarskom županijom, ZHMIŽ i Istarskim domovima zdravlja od 2012. godine sklapa godišnje Ugovore o sufinanciranju HMP iznad standarda. Dodatnih 5.000,00 kuna u 2018. godini Grad je izdvojio za obnovu prostora Hitne medicinske pomoći Pazin, a 1.970,00 kuna za kupnju setova za opekline, pa je ukupno od 2012. do 2019. godine iz proračuna Grada za potrebe HMP, Ispostavu Pazin izdvojeno 852.543,68 kuna.

U proračunu za 2020. godinu planirano je za dodatni tim HMP izdvojiti 110.000,00 kuna, a za nabavku novog ambulantnog vozila 83.596,99 kuna.

Svojom podrškom Grad želi doprinijeti stvaranju bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti na vrijeme dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb, jer snaga lokalne zajednice ogleda se u brizi o najranjivijim skupinama građana među kojima su i bolesne osobe, što je među prioritetima Grada Pazina, zaključio je Gradonačelnik.