Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pazinska ekipa Hitne medicinske službe na prijemu kod Gradonačelnika

prijemDana 18. svibnja 2015. godine Gradonačelnik Renato Krulčić je sa svojim suradnicima održao prijem za voditeljicu pazinske HMS Mirjanu Maras, dr. med. i pazinsku ekipu Hitne medicinske službe koja je na prvom Međunarodnom natjecanju timova Hitnih medicinskih službi 30. travnja 2015. godine zauzela 1. mjesto. 

Ekipu sačinjavaju Renata Mihovilić, dr. med., Biljana Licul Zgrablić, med. sestra i Dalibor  Bernobić, vozač.

Susret je okupio 23 tima HMS-a iz Austrije, Slovenije, Srbije i Hrvatske koji su se natjecali u zbrinjavanju hitnih pacijenata prema četiri scenarija bazirana na realnim situacijama,

U ukupnom poretku prva tri mjesta osvojile su hitne medicinske službe iz Istarske županije, ekipa iz Pazina koja je osvojila 1. mjesto, te ekipe iz Pule i Rovinja.

Osim natjecanja, 30. travnja obilježio se i Nacionalni dan HMS-a sa ciljem da se informira i senzibilizira građane o specifičnostima hitne medicinske djelatnosti te ih se educira o ispravnim postupcima pozivanja HMS-a koji doprinose boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe.

Članovi pazinske ekipe HMS istakli su da je natjecanje koje je trajalo dva dana bilo vrijedno iskustvo koje je potvrdilo njihovu stručnost pri pružanju pomoći našim sugrađanima i u spašavanju života u hitnim slučajevima. Također su naveli da se na jesen spremaju za odlazak na takmičenje HMS koje će se održati u Rogli u Sloveniji.

Gradonačelnik je čestitao članovima pazinske ekipe na ostvarenim rezultatima i osvojenom 1. mjestu na Međunarodnom takmičenju, izrazio zadovoljstvo što u našem gradu imamo tako kvalitetnu HMS te uručio prigodne poklone i zaželio mnogo uspjeha na takmičenju koje im predstoji u rujnu mjesecu.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike