Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Pazinci s invaliditetom uživali na Jedru solidarnosti u Chioggi

CHIOGGIA-svi

Članovi pazinskih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom, njih 45, u nedjelju (06.09.2015.) su uživali u Chioggi, na manifestaciji Jedro solidarnosti. Uz članove Društva tjelesnih invalida Pazin i Udruge gluhih i nagluhih Pazin tu su bili i korisnici Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama, zajedno s roditeljima i voditeljicama. Uz njih u pazinskoj delegaciji bili su pazinska dogradonačelnica Mirjana Galant, predstavnica Lions kluba Novigrad – Helena Valčić te Nirvana Ukušić, pročelnica područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Uz predstavnike Grada Chioggie, delegaciju su srdačno primili predstavnici i predsjednik tamošnjeg Lions kluba Pierpaolo Nordio.

Pazinci su prisustvovali manifestaciji „Dog in Bloom“ koja obuhvaća spašavanje unesrećenih u moru uz pomoć istreniranih pasa, a imali su priliku uživati u ljepotama pitoreskne Chioggie na ekskurziji na moru, koja je organizirana posebno za njih.
Bilateralni susret je završen primopredajom zahvalnica te posebnom zahvalom Giuseppeu Cassonu, gradonačelniku Chioggie te viceguverneru talijanskog Lions districta Massimu Rossettu. Gradu Pazinu uručena je plaketa od strane Rossetta dogradonačelnici Galant, za sudjelovanje na manifestaciji Jedro solidarnosti.
Uz spomenute, zahvalnica je uručena i guverneru hrvatskog nacionalnog Lions districta Draženu Melčiću. Suorganizator je bio Grad Pazin, a za organizaciju i realizaciju ovog susreta zaslužni su i Patrizia Milani iz Lions kluba Pula koja je pokrenula inicijativu te sponzori – prijevoznik Danijel Travel iz Bravari i Hotel Lovac iz Pazina, kojima se posebno zahvaljujemo.

(Fotografije snimio Klaudio Foško)

GHIOGGIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.