Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pazin ugostio Turneju radosti Sportskih igara mladih

Nakon Slavonije, Pazin je postao središnje mjesto amaterskog sporta u Hrvatskoj. Turneju radosti ugostio je Pazin 10. svibnja na Trgu slobode s početkom u 11 sati. Učenici Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin zapalili su plamen Igara s predstavnicom Sportskih igara mladih Moranom Begač, gradonačelnikom Renatom Krulčićem, ravnateljicom Osnovne škole Vladimira Nazora Zdenkom Turkalj Čohilj i Armandom Lušetićem, glavnim tajnikom pazinske Zajednice sportskih udruga. Paljenjem plamena Igara označen je početak sportskih aktivnosti u Pazinu.

U obraćanju prilikom otvorenja gradonačelnik Krulčić je istakao kako je Pazin grad sporta koji je prepoznatljiva aktivnost u gradu. „Razvoj sportske kulture kao dio obrazovanja i kroz razvoj infrastrukture, ali i učenje djece na zdrav život, i njihova izgradnja kroz sport u zdrave i odgovorne ljude, vrlo su nam važni u Pazinu. Pazin će i dalje podržavati Igre kroz ovakve sportske aktivnosti i druženja.“

Nakon otvorenja uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici – utrci na 60 metara. Pobjednici su se plasirali na Državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Umagu. Ekipa ”Pantere“ pobjednik je neizvjesnog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa „Ekipa 2” i time su se plasirale na Državnu završnicu. U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi kod djevojčica prvoplasirana je Rita Dušman, dok je kod dječaka pobjedu odnio Vedran Dušić. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Klara Miljavac i Atilio Marečić.

Turneja radosti svoj put nastavlja po Istarskoj županiji 18. svibnja u Puli.

 

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike