Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Pazin dobio Malu besplatnu knjižnicu (Little Free Library)

Pazin je u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. i službeno dobio svoju Malu besplatnu knjižnicu, kao dio projekta Little Free Library, kojeg je započela američka organizacija besplatnih knjižnica i koja je ubrzo poprimila međunarodni karakter.

Projekt se sastoji od registracije u međunarodnu organizaciju besplatnih knjižnica i postavljanja kućice za knjige na nekom frekventnom mjestu, dostupnom ljubiteljima knjige svih uzrasta, a djeluje po principu „donesi knjigu, posudi knjigu“.

Pazin je svoju kućicu dobio zahvaljujući inicijativi naše mlade sugrađanke Nataše Miletić, studentice hrvatskog jezika i književnosti, koja se registrirala u međunarodnu organizaciju Little Free Library, kao voditeljica pazinske Male besplatne knjižnice

U realizaciju projekta uključila se i Gradska knjižnica Pazin te tvrtka Kamen Pazin, donacijom postolja za kućicu, dok je kućicu izradio Paulo Tripar.

Otvorenje ove male knjižnice, kojem su prisustvovala dva razreda osnovne škole, upriličeno je na Međunarodni dan obitelji sa željom da se i ovom prilikom istakne važnost razvijanja navike čitanja, koja se stječe u obitelji od najranije dobi. Knjige koje su se ovom prilikom našle u maloj kućici za knjige darovi su građana koji su došli na Natašinu adresu i na adresu Gradske knjižnice Pazin, a knjigu je darovao i gradonačelnik Renato Krulčić uz želju da ova kućica za knjige bude dugog vijeka i da broj u njoj razmijenjenih i pročitanih knjiga svaki dan raste.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.