Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Panel raspravom i prigodnim predstavama obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Pazina organiziralo je u petak, 25. studenog 2022. u dvorani Istra pazinskog Spomen doma panel raspravu s ciljem senzibiliziranja javnosti na problematiku obiteljskog nasilja, nasilja nad ženama i vršnjačkog nasilja te poticanja prijavljivanja nasilja i upoznavanja žrtava nasilja s njihovim pravima, kao i davanja informacija o svim mogućnostima koje stoje na raspolaganju žrtvi unutar različitih institucija.

Uvodno se okupljenima obratila gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, dok su na panel raspravi sudjelovale  Gordana Antić, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb; šefica županijskog zavoda za hitnu medicinu, Jelena Pereša, socijalna radnica i obiteljska medijatorica, Biljana Butigan, voditeljica Odjela maloljetničke delikvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji, Dalida Rittossa, profesorica Pravnog fakulteta u Rijeci – Katedra za kazneno pravo te Sabina Morosini iz Društva psihologa Istre.

Nakon panel rasprave, održane su prigodne predstave “Pravi izbor” i “Priručnik za djevojke” koje je izveo Dramski i Plesni studio Istarskog narodnog kazališta.