Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Otvoreni 11. Dani meda u Pazinu

DSC_1387Svečano otvorenje 11. Dana meda održalo se u petak, 26. veljače 2016. godine u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu. Dane meda otvorio je gospodin Dalibor Janda, izaslanik Ministra poljoprivrede Davora Romića, koji je iskazao zadovoljstvo što može prisustvovati ovoj manifestaciji i upoznati se s pčelarstvom u Istri. Pčelarima je zaželio puno uspjeha, a svim posjetiteljima dobrodošlicu.

Uz gospodina Jandu, povodom otvaranja nazočnima su se obratili i župan Valter Flego, gradonačelnik Renato Krulčić te predsjednik udruge pčelara ‘Lipa’ Ranko Anđelini. Dani meda tradicionalna je manifestacija u Pazinu koju organizira Udruga pčelara ‘Lipa’ zajedno s Istarskom županijom, Gradom Pazinom i LAG-om Središnja Istra. Do danas se manifestacija razvila u renomiranu međunarodnu gospodarsku manifestaciju, a na ovogodišnjim, jedanaestim Danima meda sudjeluje više od 100 izlagača pčelarskih proizvoda i pčelarske opreme iz Hrvatske i inozemstva (Austrija, Slovenija, Mađarska, Poljska…). Ovogodišnji program bogat je i raznovrstan te uključuje prodajnu izložbu pčelarskih proizvoda i opreme, a za vrsne poznavatelje meda i pčelare organizirana su znanstveno-stručna predavanja posvećena razvoju pčelarstva, kvalitetnijoj proizvodnji meda i proizvoda od meda, zaštiti od pčelinjih bolesti, poticanju pčelarskog gospodarstva i sl. Također, organizirane su stručno vođene degustacije meda odnosno pokazno-edukacijsko ocjenjivanje senzornih odlika meda za pčelare i zainteresirano građanstvo.Potrebno je istaknuti da je provedeno stručno senzoričko ocjenjivanje meda od strane Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te je na temelju rezultata stručno povjerenstvo ocijenilo najbolje medove za koje će se nagrade dodijeliti na svečanoj dodjeli nagrada u petak u 18:30 sati.

Pozivamo Vas da u što većem broju prisustvujete 11. Danima meda koji će biti otvoreni u petak, 26. veljače od 10:00 do 20:00 sati, te u subotu 27. veljače od 8:00 do 19:00 sati.

Dobrodošli!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.