Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Otvorena izložba „Osamnaest“ , članica Društva likovnih stvaratelja povodom Dana žena

Osamnaest žena, članica Društva likovnih stvaratelja u Pazinu, 8. ožujku ususret, priredile su u četvrtak, 07. ožujka, zajedničku izložbu pod nazivom „Osamnaest“ svojih radova u Likovnoj galeriji, koju su uredile kao ugodan, radni dnevni boravak, podijelivši tako s mnogobrojnim posjetiteljima užitak svog stvaralačkog čina.

Ženama umjetnicama, koje svoje slobodno vrijeme ispunjavaju crtanjem, slikanjem ili usavršavanjem neke druge tehnike likovnog stvaralaštva, u osmišljavanju ovog novog, drukčijeg, izazovnog postava izložbe, pomogao je voditelj grafičke radionice, akademski umjetnik Noel Šuran, koji je napisao i par prigodnih riječi u katalogu izložbe.
Izložbu su u prisustvu članova Društva i mnogobrojnih uzvanika otvorili Nada Putinja, predsjednica Društva i Noel Šuran.
Uspjeh ovakvog pristupa nije izostao. Gosti su u ugodnom druženju s autoricama, uz piće i kolače, uživali u slikama autorica, različitih formata i tehnika, u koje su autorice prenijele dio svoje intime i radost stvaranja. Pokrovitelj je bio Grad Pazin i Klub žena IDS-a. (fotografije snimio Marko Cerovac)
   

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.