Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Otvorena izložba fotografija foto natječaja Iz mog kuta…

 

U ponedjeljak, 30. rujna 2019., u organizaciji Muzeja Grada Pazina i Društva likovnih stvaratelja Pazin u Likovnoj galeriji Pazin otvorena je izložba fotografija foto natječaja Iz mog kuta…

Foto natječaj i izložba organizirani su u sklopu obilježavanja Dana europske baštine 2019. s ovogodišnjom temom Umjetnost i zabava. Cilj foto natječaja (1. kolovoza – 15. rujna 2019.) bio je uhvatiti manje poznate detalje Pazina i Pazinštine iz netipičnih, neobičnih i/ili neuobičajenih kutova a sve s ciljem popularizacije detalja prirodne i kulturne baštine s kojima se svakodnevno susrećemo, a ne primjećujemo ih.

Na natječaj je sveukupno pristiglo 90 radova a tročlani žiri foto natječaja najvećim je ocjenama ocijenio 21 fotografiju predstavljenu izložbom.

Autorima fotografija koje su predstavljene izložbom uručene su zahvalnice, a za prve tri nagrade i simbolični darovi, i to: Dinku Gubiću (1. nagrada) za fotografiju Noćni snimak Pazina 2, Martinu Močibobu (2. nagrada) za fotografiju Crkvica i Leonardu Mićanoviću (3. nagrada) za fotografiju Pazin, silos.

Pred mnoštvom posjetitelja Galerije izložbu i radove predstavile su predsjednica DLS Nada Putinja i ravnateljica MGP Maja Zidarić Pilat a izložbu je otvorila Pročelnica UOSUDD Grada Pazina Nevija Srdoč.

Izložba je otvorena od 30. rujna do 5. listopada 2019. godine.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike