Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Omogućeno slobodno kretanje bez propusnica na području bivše Općine Pazin

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske uvažio je traženja istarskih gradonačelnika te Istarske županije da se ukine izdavanje propusnica za područja nekadašnjih općina, osim za područje Buja, Novigrada i Umaga.

U slučaju Pazina, propusnice više nisu potrebne za kretanje unutar područja bivše Općine Pazin u koju je spadao Grad Pazin te općine Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sveti Petar u Šumi i Tinjan. Ove su jedinice lokalne samouprave 6. travnja 2020. godine potpisale Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima zaštite od koronavirusa (COVID – 19).

Potreba za kretanjima između Grada Pazina i susjednih općina u potpunosti je opravdana s obzirom na činjenicu da je veliki broj stanovnika tog područja egzistencijalno vezan za susjednu općinu ili grad.
Mjera koju je potpisao Nacionalni stožer civilne zaštite, a tiče se ograničavanja zadržavanja većeg broja ljudi u skupinama na javnim prostorima je u potpunosti opravdana i Stožer civilne zaštite Istarske županije i Grada Pazina istu u potpunosti provodi i kontrolira, no mjera ograničavanja kretanja stanovnicima s područja bivše Općine Pazin uvelike otežava rješavanje bitnih životnih i egzistencijalnih situacija i potreba stanovnika ovog područja.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.