Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održani važni sastanci za daljnji razvoj projekta Inspirit Fantasy parka

DSC_0142Pazin, 11. ožujka 2015. održani su  sastanci od značajne važnosti za daljnji razvoj projekta Inspirit  Fantasy park koji provodi grad Pazin u suradnji sa  Istarskom županjom, a  koji bi se trebao graditi na Lindaru (bivši vojni poligon) nadomak Pazina.

Između ostalog  održan je sastanak s  predstavnicima Vladine agencije za  investicije i konkurentnost kojem su nazočili  predstavnici nositelja projekta  – Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina, Edi  Akilić, v.d pročelnika Upravnog odjela za turizam Istarske  županije, Manuela Hrvatin, viša savjetnica  za  međunarodne projekte u Istarskoj županiji te Marko Baus, direktor tvrtke Parabuerau koja  izrađuje koncept parka.

U ime Agencije za investicije i razvoj Republike Hrvatske sastanku je nazočio njen ravnatelj, Damir Novinić sa suradnicima.

Nakon detaljne  prezentacije svih  faza projekta od dizajna parka, tehničkih rješenja te cost  benefit analize koja  pokazuje da je ovo projekt koji će svojim razvojem  doprinijeti boljitku ovog  dijela Istre, a i šire kao generator novih zapošljavanja  te stvaranja novih  motiva dolazaka turista, donijet je pozitivan zaključak na  temelju kojeg će  projekt Inspirit Fantasy park ući u katalog velikih  projekata koje ova državna  agencija podupire u traženju potencijalnih investitora koji  su zainteresirani  za projekte u Republici Hrvatskoj. Ovo je zasigurno jedan  značajan korak koji  vodi ka što bržem ispunjenju ciljeva projekta Inspirit  Fantasy parka te kojim  završava faza izrade koncepta, a započinje pred-faza za  traženje investitora.

Bitno je za naglasiti da je projekt u imovinsko – pravnom i  prostorno –  planskom smislu spreman za tu novu fazu.

Dogovoreno je i da će, u suradnji s Upravnim odjelom za turizam Istarske županije, agencija u svoj katalog investicija uvrstiti i druge strateške turističke projekte za koje se traže potencijalni investitori ili partneri.

Istog je dana  održan još jedan uspješan  sastanak i to s predstavnicima Panel  System grupe, svjetski poznatih projektanata koji rade na zabavnim parkovima  poput Gardalanda te drugih parkova i trgovačkih centara u svijetu.

U suradnji s projektantima dogovorena je izrada idejnog rješenja za pet atrakcija, a to su Zmajeva pećina, Gusarsko jezero, Grad i obiteljski roller coaster.