Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Održana završna konferencija projekta “1 2 3 želimo znati i mi”

diplome123U LG galeriji u Pazinu je 2. studenog 2016. godine održana završna konferencija projekta “1 2 3 želimo znati i mi”. Nositelj projekta je Gradska udruga umirovljenika Pazina, a partneri su pazinska podružnica SUH-a i  Društvo likovnih stvaratelja Pazina. Od Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule dobiveno je 13.570 kuna iz Fonda gradova i općina jer je projekt  prošao na natječaju raspisanom u ožujku ove godine.

Uz polaznike radionica i njihove voditelje te predstavnike izvršnih tijela nositelja i partnera na projektu u ime Grada Pazina došla je Nevija Srdoč, pročelnica gradskog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti te predstavnici medija.

U pozdravnoj riječi Vinko Cerovac, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Pazina je, uz ostalo, istakao zadovoljstvo angažmanom pazinskih umirovljenika u radionicama i željom da nauče nešto novo. Voditeljica projekta Selvina Benić je detaljno informirala o projektu, njegovim aktivnostima i postignutim rezultatima. Ciljevi su bili poboljšati socijalnu uključenost starijih osoba u  život lokalne zajednice, osnažiti kapacitete udruge i poboljšati socijalni dijalog te ojačati volonterstvo i osnažiti civilno društvo.

Iz sredstava odobrenih za projekt kupljena su dva laptopa kao i materijal za radionicu dekupaža. Iako je bilo planirano po 10 polaznika za radionice informatike i dekupaža interes je bio veći. Na kraju je bilo 12 “učenika” – sedam žena i pet muškaraca – koji su se pod vodstvom Marka Cerovca na osam radionica “borili” s neposlušnim mišem i razbili početni strah od računala te naučili slati i elektronsku poštu. Na radionicu dekupaža je marljivo dolazilo 13 žena koje su voditeljicama Edi Ujčić i Miri Cerovac postavljale 101 pitanje kako bi naučile svoje prve korake u vještini dekupaža i iskazale svoju kreativnost. Na zadnjoj radionici polaznici su  ispunjavali anonimnu anketu o (ne)zadovoljstvu radionicama i predavačima. Zaključak je – želimo još radionica, predavači su bili odlični i vrlo strpljivi, a jedina je primjedba bila na skučenost prostora u kojem su se radionice održavale.

Diplome za uspješan završetak radionica uručivali su članovi Projektnog tima – Vinko Cerovac te u ime partnera na projektu Gracijela Zović, dopredsjednica podružnice SUH-a u Pazinu i Nada Putinja, predsjednica Društva likovnih stvaratelja.

Polaznici radionice informatike su bili: Lucilla Bolanz, Marino Davanac, Mirjana Guja, Antica Jakovčić, Božo Matijević, Radojka Ravnić, Romano Ravnić, Dušica Rusac, Josip Stojšić, Zorko Šaina, Ljubica Trošt i Marija Učkar.

O dekupažu su učile i dobile diplome: Ivanka Anić, Milka Blažević, Marija Dobrila, Mirjana Galant, Rita Grubiša, Biserka Jurčić, Nidija Kiršić, Mirela Krivičić, Ljiljana Matošević-Levak,  Nada Putinja, Carmen Šepuka, Katarina Vukas i Gracijela Zović.

Na laptopu kupljenom iz sredstava projekta mogle su se pogledati fotografije nastale tijekom trajanja projekta od 5. rujna do pripreme izložbe za završnu konferenciju.

Pročelnica Nevija Srdoč je pozdravljajući sudionike završne konferencije naglasila zadovoljstvo radom ove tri udruge te posebno njihovim zajedničkim angažmanom na ovom projektu. Istakla je da se treba i dalje javljati na natječaje te izdvojila one europske posebno Europski  socijalni fond.

U LG galeriji je postavljena izložba radova nastalih na osam radionica dekupaža kao i radovi voditeljica. Izložba se može razgledati do 7. studenog – zadnjeg dana projekta “1 2 3 želimo znati i mi” i to radnim danom od 10 do 12 i od 17 do 19 sati te u subotu od 10 do 13 sati.

Preuzeto sa: www.guu-pazin.hr

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.