Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održana Koordinacija Stožera civilne zaštite Grada Pazina i Općina Pazinštine

Sukladno odredbama iz Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2017. godini, u Velikoj vijećnica Grada Pazina, održana je 04. svibnja 2017. godine Koordinacija Stožera civilne zaštite Grada Pazina i Općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Motovun, Tinjan, Lupoglav i Sv. Petar u Šumi o provođenju pripremnih aktivnosti za ovogodišnju protupožarnu  sezonu.

Koordinaciji Stožera Grada Pazina i Općina Pazinštine, osim članova Stožera prisustvovali su i predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Pazin, Vatrogasne zajednice Istarske županije, Javne vatrogasne postrojbe Pazin, Šumarije Pazin, Usluge d.o.o. i  Istarskog vodovoda d.o.o. Buzet, PJ Pazin.

Na Koordinaciji Stožera prihvaćeni su Planovi rada svih Stožera u pripremi protupožarne sezone 2017. godine, prema zadacima iz Prijedloga programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2017. godini, a sve u cilju osiguravanja potpune spremnosti svih pravnih subjekata koji izvršavaju zadaće iz Programa.

Usvojeni su Prijedlozi planova operativne provedbe programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara na području Grada Pazina i Općina, koje donose gradonačelnik Grada Pazina i načelnici Općina za svoje područje.

Članovi Stožera analizirali su prošlogodišnju požarnu sezonu na temelju Izvještaja JVP Pazin o intervencijama i broju požara u 2016. godini,  te su usvojili predložene akte Područne vatrogasne zajednice Pazin:  Plan aktivnog uključenja na gašenju požara otvorenog prostora JVP Pazin i svih subjekata zaštite od požara na području djelovanja PVZ Pazin, Odluku o uspostavi odgovarajućih zapovjednih mjesta kod zapovijedanja i koordinacije u gašenju požara, te Financijski plan za provođenje zadaća protupožarne sezone 2017. godine. Zapovjednik JVP Pazin istaknuo je odličnu suradnju vatrogasnih postrojbi sa Šumarijom Pazin u svim intervencijama na gašenju požara otvorenog prostora.

Zaključak je Koordinacije Stožera da su sve operativne snage i drugi subjekti spremni za provođenje aktivnosti na izvršavanju svojih zadaća u pripremi ovogodišnje protupožarne sezone.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike