Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održan prijem za stipendiste Grada Pazina

U četvrtak 4. siječnja 2017. godine u Velikoj vijećnici Grada Pazina održan je prijem za učenike i studente stipendiste Grada Pazina.

Gradonačelnik Renato Krulčić istaknuo je kako Grad ove godine stipendira 65 učenika i studenta (15 učenika i 50 studenata) i kako se iz proračuna za stipendije godišnje izdvaja nešto manje od pola milijuna kuna, što u odnosu na prethodnu godinu bilježi lagano povećanje sredstava za ovaj vid potpora obrazovanju mladih. Podsjećamo da učenička stipendija iznosi 550,00 kuna, dok studentska iznosi 700,00 kuna mjesečno i isplaćuje se za deset mjeseci u godini.

Nadalje, istaknuo je da je ovogodišnji natječaj proveden prema novom Pravilniku, donesenom u srpnju 2017. godine, čija je najveća razlika u odnosu na stari ta, da nema više kriterija materijalnog položaja, dok su pojačani socijalni kriteriji, povećan je broj bodova za deficitarnost i uvedeno je vrednovanje volonterskog angažmana prema broju ostvarenih volonterskih sati u prethodnoj akademskoj godini.

Grad svojom politikom stipendiranja nastoji poticati izvrsnost, ali i prepoznavati potrebe tržišta rada te biti osjetljiv na socijalni status stipendista i njihov angažman u zajednici.

Stipendistima je zatim poželio sretnu i uspješnu Novu godinu, puno uspjeha u izvršavanju školskih obveza i sreću u pronalasku budućeg zaposlenja.

Prijemu je uz Gradonačelnika i suradnike prisustvovala i predsjednica Komisije za stipendiranje Mirjana Galant.