Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održan „Kick off“ sastanak partnera na projektu „Life SEC Adapt“ u Senigalliji

14. i 15. prosinca 2015. godine održan je „Kick off“ sastanak u Senigalliji (Italija), gdje su se okupili partneri na projektu „Life SEC Adapt“. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih 23 partnera na projektu, koodinator (Sviluppo Marche SpA), Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o., Istarska županija, gradovi iz Hrvatske (Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula, Rovinj), Italije (Ancona, Ascoli P., Fabriano, Fermo, Jesi, Macerata,Offida, Pesaro, S. Paolo J, S. Maria N, Senigallia, Urbino) te partneri iz Španjolske (Bullas).
Domenico Gaudioso, član ISPRA-e (talijanskog Instituta za zaštitu i istraživanje okoliša), koji je prisustvovao konferenciji u Parizu (COP21) održanoj od 30. studenog do 11. prosinca 2015., ukazao je na potrebu za adaptacijom na klimatske promjene što je i dio sadržaja Pariškog sporazuma usvojenog 12. prosinca ove godine, a ujedno i cilj ovoga projekta.

Lucia Catalani, voditeljica projekta „Life SEC Adapt“ čija je ukupna vrijednost 3.200.000,00 €, od čega Grad Pazin sudjeluje sa 88.500,00 € sa udjelom od Europske Unije u iznosu od 50.600,00 €, uvela je sudionike u glavne faze projekta. Provedba aktivnosti započela je u rujnu 2015., ukupnog trajanja 40 mjeseci unutar kojih će Grad Pazin u suradnji s ostalim partnerima iz Istre, a pod koordinacijom Istarske razvojne agencije i Istarske županije, provoditi aktivnosti u cilju prilagodbe na klimatske promjene.

Sljedeći sastanak održat će se za 6 mjeseci, a partneri „Life SEC Adapt“ projekta sastati će se u Puli u cilju utvrđivanja napretka projekta.