Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održan 7. Festival sportske rekreacije „Sport i glazba“

Danas, 24. svibnja 2019. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin organiziralo je već tradicionalni 7. Festival sportske rekreacije „Sport i glazba“ koji je okupio više od sedamdeset članova Društva osoba s tjelesnim invaliditetom iz Pazina, Buzeta, Labina i Rijeke, korisnike Dnevnog boravka za starije osobe Pazin, Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama Pazin  te korisnike Doma za odrasle osobe Motovun. 

Cilj ovog festivala je da se osobe s invaliditetom, s različitim stupnjem i vrstom invaliditeta uključuju u sportsko-rekreacijske aktivnosti, da se bolje upoznaju i druže, razmjene svoja životna iskustva, da kroz rekreaciju budu što zdraviji i pokretniji, da se podigne kvaliteta njihova života te da se uspješno integriraju  u sportski i društveni život zajednice u kojoj žive.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin Patricie Hrvatin prisutnim sudionicima Festivala prigodno se obratio gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić. Pritom je iskazao zadovoljstvo održavanjem ovog Festivala koji je namijenjen osobama s invaliditetom već po 7. put. Napomenuo je da Grad Pazin kao lokalna samouprava nastoji omogućiti svim stanovnicima Grada da se osjećaju isto i da imaju iste mogućnosti za provođenje različitih aktivnosti. Grad Pazin brine o svim svojim sugrađanima, a posebno o ranjivim skupinama u koje spadaju i osobe s invaliditetom. Zahvalio je DOSTI Pazin što su s ovom manifestacijom oplemenili Grad Pazin kao i na njihovim aktivnostima koje organiziraju na volonterskoj bazi i uključuju se u manifestacije koje organizira i Grad Pazin.

Nakon obostrano iskazane želje za uspješno natjecanje i lijepo zajedničko druženje simboličnim rušenjem čunjeva na visećoj kuglani Festival su zajedno otvorili predsjednica DOSTI-a Pazin i Gradonačelnik.

Natjecatelji su se potom okušali u četiri discipline: rušenju čunjeva (visećoj kuglani), gađanju kolutovima, bacanju lopte u koš te igranju pikada. Na kraju sportskog dijela programa, najspretnijim sudionicima iz svake discipline podijeljene su medalje za osvojena prva tri mjesta.

Nakon službenog natjecanja uslijedio je zajednički ručak uz druženje i svirku Domskog banda iz Motovuna.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike