Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Od danas do nedjelje održava se jaki košarkaški turnir “Memorijal Marijan Salamun – Salko”

Detalj s utakmice Split - Benetton

 

KK Ghia staff Pazin jedanaestu godinu zaredom organizira memorijalni turnir mlađih kategorija na kojem će uz domaćina KK Ghia Staff iz Pazina nastupiti Cedevita iz Zagreba, KK Koš iz Sarajeva te europski prvaci Benetton iz Trevisa .

Juniori euroligaša Cedevite, koji su i prvaci države, “biancoverdi” Benetton iz Trevisa pod vodstvom je Paola Pressacca , te Koš Sarajevo u kojem glavnu riječ u klubu vodi legendarni bivši igrač splitskog kluba Sejo Bukva. Reprezentacija BIH u kadetskoj konkurenciji ove godine bila je prvak Europe! Iz redova sarajevske ekipe dolazi najviši igrač turnira Alija Islamović visok 203 cm. Domaći igrači trenera Darija Lukšića nemaju nikakvih imperativa osim uživanja u igri. Iako su se dva najviša igrača pred sedam dana ozlijedila, Luka Zajc, Teo Erik i društvo potajno priželjkuju koju pobjedu. Svi ljubitelji kraljice igre pozvani su da uživaju u Pazinu u košarci mladih igrača zavidnog potencijala. Turnir ovog uzrasta koji se igra koncem rujna među najkvalitetnijim je ne samo u našoj državi nego i u Europi. Ulaz je slobodan.

Krenulo se sa godištem igrača rođenih 1990., a ove godine igra se turnir godišta 2001. Sudionici su prethodnih godina bile renomirane ekipe kao što su KK Split, KK Zadar, HKK Široki, KK Union Olimpija, KK Helios Domžale. Bilo je tu između ostalih više godina sadašnji reprezentativac i jedan od najboljih igrača Italije Alesandro Gentile, jedan od najviših igrača uopće Deguera iz Malte u ekipi Benettonbasketa visok preko 220 cm, Sandri, Renzi, Loshi koji igraju seniorsku prvoligašku košarku u Italiji.

Od naših istaknutih igrača pored Luke Babića, Marija Delaša, Marčinkovića, Radića, Batura, Vrlike, Markulina, Najeva, Katića bili su to i velike nade naše košarke Bender, Žižić, Lovro Bašić, Marinelli, Vrkić, Kotrulja, Kalajdžić, Čolak, Jakoliš. Od trenera turnir su promatrali Božo Maljković, Aramis Naglić, Kosta Jankov, Boris Sinković, Vlado Vanjak, Petar Skansi. Ekipe su vodili Paolo Presacco, Fabio Corbani, Petar Popović, Roko Đerđa, Joško Pulja, Mladen Šestan, Ante Nazor, Domagoj Kujundžić. U kombinacijama prethodnih godina i relativno blizu dolaska bili su Real, Žalgiris, Maccabi Tel Aviv, ove godine Budućnost Podgorica.
Raspored utakmica:
Petak (25.09.2015.): 18h: Ghia Staff-Cedevita, 20h: Koš-Benetton
Subota (26.09.2015.): 18: Ghia Staff – Benetton, 20H: Cedevita – Koš
Nedjelja (27.09.2015.): 9,30H: Ghia Staff – Koš, 11,30: Cedevita – Benetton.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.