Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Obilježena 5. godišnjica rada Udruge „Hoću-mogu“ iz Pazina

Danas, 20. studenog 2019. u dvorani Istra pazinskog Spomen doma Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Hoću-mogu“ iz Pazina obilježila je 5. godišnjicu svog postojanja i rada.Tom je prilikom predstavila i humanitarnu akciju „KalenDAR LJUBAVI“ koja je na dobrovoljnoj bazi okupila glazbenike i dramske umjetnike iz Istarske županije kao i druge sudionike u pripremi i realizaciji akcije.Humanitarna akcija ima za cilj prikupiti sredstva za financiranje aktivnosti projekta “Samostalnost je naša budućnost“ kojim se nastoji adolescente s teškoćama u razvoju pripremiti za samostalan život.

Obilježavanje je započelo notama Meghan Trainor uz plesnu točku grupe STARS Udruge Down DADI iz Padove.

U ime Grada Pazina i Gradonačelnika Renata Krulčića prisutnima se prigodnim riječima obratio zamjenik predsjednika Gradskog Vijeća Mate Jurić koji je svim članovima Udruge kao i njihovim obiteljima čestitao 5. godišnjicu rada Udruge te zaželio još mnogo uspjeha u daljnjem radu.

U nastavku je predsjednica Udruge Klarita Radoš Matijašić predstavila i dio aktivnosti Udruge kroz koje su se dotakli područja obrazovanja, zdravstvenih usluga i psihosocijalne rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju, organizirali različita edukativna predavanja i nabavili različite didaktičke materijale. Istaknula je važnost suradnje s Udrugom Down DADI iz Padove, s obzirom da po uzoru na njihov projekt „Autonomia“ provode projekt „Samostalnost je naša budućnost“.

Udruga je povodom obilježavanja 5. godišnjice rada dodijelila i zahvalnice onima koji su dali direktan doprinos za rad Udruge i realizaciju njihovih aktivnosti te onima koji su sudjelovali na izradi Kalendara.