Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba u Pazinu

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba u Pazinu

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada  Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, je već tradicionalno sa svojim suradnicima prisustvovao obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba u prostorijama Dnevnog boravka Pazin u kojem se provodi projekt „Organizirane aktivnosti za starije osobe u Gradu Pazinu“, čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Pazin.

U svom pozdravnom obraćanju Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako je važna međugeneracijska solidarnost jer „na mlađima je da uvijek pamtimo ono što su naši stariji dali nama i podržavali nas u odrastanju. Grad Pazin nastoji prema svojim mogućnostima podržavati aktivnosti koje su usmjerene starijim osobama – od podrške udrugama umirovljenika do pomoći u kući i ovog Dnevnog boravka za starije osobe”.

Već je u jutarnjim satima u prostorijama Dnevnog boravka započeo mini turnir u briškuli između polaznika boravka (korisnika projekta „Organizirane aktivnosti za starije osobe u Gradu Pazinu“) i članova Društva tjelesnih invalida Pazin.

Najbolji parovi jutarnjeg dijela turnira bile su predstavnice Dnevnog boravka (Marija Jurčić i Laura Matijašić) i predstavnici Društva tjelesnih invalida Pazin (Zdenka Medić i Livio Sloković) koji su u polufinalu i finalu igrali  protiv Gradonačelnika, predsjednika Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnice Pazin Vjekoslava Serga, ravnateljice Centra za socijalnu skrb Pazin Pavite Jelinčić i predstavnika Gradske udruge umirovljenika Pazin Zorana Antolovića.

Nakon vrlo zanimljive i neizvjesne igre 1. mjesto na turniru osvojili su predstavnik Gradske udruge umirovljenika Pazin te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pazin, 2. mjesto zauzeli su Gradonačelnik Grada Pazina i predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnice Pazin, dok je 3. mjesto pripalo korisnicama Dnevnog boravka.

Obilježavanju su također prisustvovali: ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pazin Marijana Krbavac Žulić  te predsjednik Gradske udruge umirovljenika Pazin Vinko Cerovac.

Budući da se na današnji dan slavi i Međunarodni dan glazbe prigodni glazbeni program izvela je i vokalna skupina „Rožice“ iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina pod vodstvom profesorice i voditeljice Marice Ursić.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.