Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, danas, 1. listopada, zamjenik gradonačelnika Grada Pazina Veljko Brajković sa svojim je suradnicima posjetio korisnike Dnevnog boravka za starije osobe Pazin.

Pozdravnim se riječima prisutnima obratila ravnateljica GDCK Pazin Marijana Krbavac Žulić koja je zaželjela svima dobrodošlicu.

Prigodnim se riječima obratio i zamjenik gradonačelnika Veljko Brajković koji je pozdravio sve prisutne te čestitao Međunarodni dan starijih osoba. Istaknuo je kako određene stvari u životu možemo spoznati samo kroz iskustvo i školu zvanu život te dodao kako bi savjete starijih osoba trebali uvažiti svi ljudi, posebice mladi koji još upoznavaju svijet i društvo u kojem žive.

Grad Pazin kroz suradnju s Gradskim društvom crvenog križa Pazin, nastoji podržati sve aktivnosti koje građanima starije životne dobi omogućuju  što je moguće zdraviji, neovisniji, aktivniji život i potpunu integraciju u društvo. GDCK je nositelj ključnih vaninstitucionalnih programa poput Dnevnog boravka za starije osobe u Pazinu, ali i pružanja socijalne usluge pomoć u kući koju Grad Pazin podupire u suradnji s općinama Pazinštine, Istarskom županijom i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nakon službenog dijela programa uslijedila je zajednička tjelovježba te druženje uz zakusku.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.