Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Obavijest o cijepljenju u Istarskim domovima zdravlja – Ispostava Pazin

Distribucija COVID cjepiva po županijama definirana je proporcionalno broju stanovnika u županiji. Ovisno o tome koliko stigne cjepiva u  Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, broj doza cjepiva prema ispostavama IDZ dostavlja  se isto tako sukladno kriteriju raspodjele doza prema broju stanovnika. S cijepljenjem se u IDZ Pazin započelo 12. veljače 2021. godine i do kraja ovog tjedna (07. ožujak 2021.) bit će cijepljeno 686 pacijenata Pazinštine. Cijepljenje se provodi na cijepnom punktu u Ispostavi Pazin (prostor sale za sastanke u prizemlju). Sudjeluje svih 10 timova obiteljske medicine s područja Pazinštine,  koji sukladno dobivenim dozama, pozivaju svoje pacijente te popis šalju na cijepni punkt.

Prilikom dostave cjepiva u Istarske domove zdravlja Pazin doze se dijele na 10 timova obiteljskih liječnika, odnosno svaki liječnik obiteljske medicine s obzirom na to da najbolje poznaje prioritetne osobe koje je potrebno cijepiti dostavlja svoj popis na cijepni punkt za taj dan. Osim na cijepnom punktu liječnici cijepe i svoje nepokretne pacijente u njihovim  kućama.

Iz Istarskih domova zdravlja Pazin istaču kako su „početkom cijepljenja pacijenti bili suzdržani, ali sada je zainteresiranost znatno porasla.“

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike