Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Natječaj za javno prikupljanje ponuda za sufinanciranje provedbe projekta „Povećanje energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Pazina“

Pazin, 9. rujna 2013. – Danas su na tiskovnoj konferenciji predstavnici Grada Pazina, Daniel Maurović, pročelnik UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo te Luana Benažić, viša stručna suradnica za tehničke poslove i projekte predstavili ranije najavljeni Natječaj za javno prikupljanje ponuda za sufinanciranje provedbe projekta „Povećanje energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Pazina“.

Projektom se sufinancira 50% troškova zamjena postojeće stolarije i ugradnja energetski učinkovite vanjske stolarije prema sljedećim karakteristikama:
– koeficijent prolaska topline za staklo U≤1,1 W/m2K
– koeficijent prolaska topline za cijeli prozor U≤1,4 W/m2K,
te povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice prema sljedećim karakteristikama:
– koeficijent prolaska topline za vanjski zid U≤0,25 W/m2K
– koeficijent prolaska topline za krov, strop prema negrijanom prostoru U≤0,20 W/m2K.

Pravo na korištenje nepovratnih sredstava sukladno ovom Natječaju mogu ostvariti punoljetne fizike osobe koje imaju prebivalište na području Grada Pazina i koja ulažu vlastita sredstva u Projekt za koje se raspisuje natječaj.
Natječaj je otvoren od 1. kolovoza do 16. rujna 2013. godine.

Na tiskovnoj konferenciji predstavnici Grada Pazina pozivaju građane Grada Pazina da će se u narednim danima raspisati 2. krug natječaja za sufinanciranje nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije, budući da nisu utrošena sva planirana sredstva kroz proveden 1. krug Natječaja.

U roku od 30 dana od zatvaranja Natječaja donijeti će se Odluka o odabiru korisnika sredstava.

Važno je za napomenuti i sljedeće: Ukoliko Podnositelj prijave ostvari pravo na korištenje nepovratnih sredstava prijavljene je radove dužan izvesti najkasnije do 24. siječnja 2014. godine te do tada podnijeti zahtjev za povratom sredstava.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike