Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Mjesni odbori Kašćerga i Zamask konstituirali Vijeća

Nakon Grdosela i Zarečja, jučer, 15. studenog 2023. godine mjesni odbori Kašćerga i Zamask, u prisutnosti gradonačelnice Grada Pazina Suzane Jašić,  održali su svoje konstituirajuće sjednice na kojima su izabrani predsjednici i njihovi zamjenici te članovi Vijeća koji će u narednih četiri godine razvijati svoju mjesnu samoupravu i neposredno sudjelovati u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad svojih sumještana.

Nakon provedenih izbora za članove vijeća, održanih 29. listopada 2023. godine, i objave konačnih rezultata, pravo na diobu mjesta u Vijeću Mjesnog odbora Kašćerga dobila je kandidacijska lista grupe birača. Nositeljica te liste Jelena Ivančić jednoglasno je na konstituirajućoj sjednici izabrana za predsjednicu Vijeća, dok je William Hrvatin, također jednoglasno, potvrđen za potpredsjednika. U Vijeće MO Kašćerga ušli su još dosadašnji predsjednik Goran Ivančić te David Jelenković i Norbert Koraca.

Izborom Gorana Remca s kandidacijske liste IDS-a za predsjednika i Kristiana Valente za potpredsjednika, konstituirano je novo Vijeće Mjesnog odbora Zamask za naredni četverogodišnji mandat. U Vijeće su izabrani još Dalibor Paoletić, Mirko Rumin, Zlatko Koraca, Paolo Matijašić i Branko Tončić.

Gradonačelnica Suzana Jašić čestitala je svim izabranim kandidatima na izboru i ulasku u Vijeća te im je ujedno zaželjela  puno uspjeha u radu. Naglasila je spoj iskustva i nove energije u izboru članova u oba mjesna odbora te zastupljenost u Vijeću više naselja koja pripadaju pojedinom području.  Pohvalila je i dosadašnji angažman te mobilizaciju članova tih zajednica i volonterski doprinos u rješavanju poslova koji utječu na njihov svakodnevni život te ih je pozvala na nastavak dobre komunikacije i suradnje.