Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Međunarodni dan volontera

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca, još od 1985. godine, kada ga je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda, Društvo tjelesnih invalida Pazin i Gradsko društvo crvenog križa Pazin kroz program Dnevnog boravka i pomoć u kući starijim osobama , organizirali su prijem i dodjelu zahvalnica za predane volontere koji im pomažu u radu tijekom cijele godine.

Tom prigodom Gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima zahvalio se volonterima Društva tjelesnih invalida Pazin i Dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama ,ali i volonterima koji pojedinačno ili organizirano u okviru drugih udruga nesebično posvećuju svoje dragocjeno vrijeme i stečene vještine kako bi pomogli bespomoćnima, siromašnima, bolesnima, djeci i pozvao sve da se uključe u volontiranje i daju barem mali dio sebe i zajedno grade zdraviju, humaniju i sretniju zajednicu.
Predsjednik Udruge naglasio je kako se i dalje provodi projekt asistencije u nastavi „Nika pobjeđuje" za omogućavanje razvoja potencijala djevojčice s teškoćama u razvoju u okviru redovne nastave, za školsku godinu 2013/2014, koji je financijski podržalo Ministarstvo odgoja i obrazovanja Republike Hrvatske, uz potporu Grada Pazina te se pritom zahvalio.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.