Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Mandolato Boardwalk – novi glazbeni projekt na otvorenom u Pazinu

mandolatoNovitet u Pazinu je koncertni projekt na otvorenom pod nazivom Mandolato Boardwalk koji glazbeni sadržaj prezentira kroz vinjete u prošlost Pazina. Projekt je osmislila udruga Glazbena fabrika u suradnji sa Buffetom „Bunker“ i Pizzeriom „Peperone“ iz Pazina, uz podršku Grada Pazina. Koncert najavljen za 11. lipnja u ulici Franine i Jurine zbog najave lošeg vremena odgađa se za subotu 25.lipnja u 21:30 sati.

Prvi od tri planirana ljetna koncerta održat će se 11. lipnja s početkom u 21:30 sati, kada će porečki Big Band Roxy pod vodstvom Alda Foška nastupiti u ulici Franine i Jurine. Na tom se mjestu jedino danas može vidjeti pločnik od čuvenog Mandolato kamena koji je nekad popločavao cijeli grad. Big Band Roxy prezentirat će program jazz standarada, evergreena i još par iznenađenja koja će barem na trenutak evocirati Pazin kakav je bio nekad.

Inače, riječ je o tri koncerta, raspoređenih kroz lipanj, srpanj i kolovoz, a koji bi ugostili mlade domaće i strane izvođače aktivne i priznate na polju umjetničke glazbe, a datumi održavanja su sljedeći:

11.6. – Big Band Roxy
23.7. – Simone Zanchini & Vasko Atanasovski
6.8. – Oridano Gypsy Jazz Band

Koncerti su otvorenog tipa, besplatni za javnost, a održavat će se u ulici Franine i Jurine, na potezu između Turističke zajednice središnje Istre i buffeta “Bunker”, gdje će stolice za publiku biti postavljene u dužini same ulice.