Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

LAG “Središnja Istra” provodi besplatne edukacije za poduzetnike i obrtnike

LAG "Središnja Istra" započeo je s provedbom projekta pod nazivom „Iz srca Istre…za Vas“ koji je namijenjen svim proizvođačima i pružateljima usluga s područja središnje Istre kako bi ojačali svoje kapacitete, proizvode i usluge te ih bolje plasirali na tržište i uspješnije poslovali. Riječ je o projektu koji se provodi u nekoliko faza a trenutno se provodi informiranje javnosti s ciljem okupljanja zainteresiranih za pohađanje besplatnih radionica kojima će se educirati o različitim temama vezanim uz plasiranje proizvoda na tržište: od pravnih, financijskih i zakonskih regulativa do marketinških trikova.
Informiranje javnosti putem otvorenih prezentacija projekta započelo je u Pazinu 09. svibnja a nastavlja se u okolnim općinama radi lakše dostupnosti ciljanoj grupi.
Do sada su prezentacije uz Pazin održane u Gračišću i Tinjanu, a slijede još u:
Cerovlju, 21. svibnja, Društveni dom "Josip Daus" u 20 sati,
Svetom Petru u Šumi, 23. svibnja, Čitaonica u 19 sati, i
Motovunu, 22. svibnja, prostorije Općine Motovun u 19 sati.

Na prezentacijama prisutni mogu doznati više o temama i terminima radionica te mogućnostima prijave. Dobrodošli su svi zainteresirani proizvođači, OPG-ovi, udruge i pružatelji usluga nevezano za djelatnost kojom se bave. 

Edukacije koje slijede bit će podijeljene u tri dijela: 1) Zakonodavni, pravni i računovodstveni okviri koja će polaznicima omogućiti bolji pregled nad svojim radom i uspostavljanje kontrole nad cijelim poslovanjem, 2) Ulazak na tržište, pozicioniranje novih ili već postojećih proizvoda – marketinški trikovi i 3) prezentacije primjera dobre prakse.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade.