Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Kuhanje za najpotrebitije – akcija kuhanja ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin

Danas u konobi Marino u Gračišću, Ceh ugostitelja udruženja obrtnika Pazin organizirao je humanitarnu akciju kuhanja za najpotrebitije sugrađane u suradnji s pazinskim Crvenim križem. Današnja akcija naslanja se na inicijativu ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije koji je pokrenuo inicijativu prije desetak dana u Rovinju. Iako su i sami u teškoj poslovnoj situaciji, pazinski ugostitelji zasukali su rukave i odlučili su se pomoći potrebitima radeći upravo ono što najbolje znaju, a to je kuhanje. Na jelovniku danas našle su se domaće kobasice, kupus i pire krumpir a zahvaljujući Crvenom križu besplatni obrok dostavio se na adrese 20-ak najpotrebitijih starijih sugrađana.

Ovo je prvi u nizu ugostiteljskih objekata Pazinštine koji se priključio ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji, idući tjedan, u utorak, kuha se u Pazinu, u restoranu „Pod lipom“, a očekujemo da će se inicijativi pridružiti i ostali ugostitelji kako bi svojim djelom pomogli građanima u nevolji, jer i mali čin može nekome donijeti veliku sreću,  istaknula je predsjednica Udruženja obrtnika Pazin Karmen Gašparini.

U akciji su prisustvovali predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije Stanislav Briškoski, predsjednica Udruženja obrtnika Pazin Karmen Gašparini, predsjednica ceha ugostitelja pri Udruženju obrtnika Pazin Svetlana Buljan, vlasnica Konobe Marino Samanta Bašić i tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić. Sa strane Crvenog kriza Pazin bile su ravnateljica Marijana Krvavac Žulić i Meri Belac.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike