Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Košarkaška utakmica Hrvatska – Češka

plakat3 (2).pdf_page_1
U nedjelju 26.6.2016. godine, Pazin će biti središte Hrvatske košarkaške elite. Košarkaški klub Ghia Staff i grad Pazin u suradnji sa Hrvatskim košarkaškim savezom organiziraju „ vruću“ pripremnu utakmicu između seniorske reprezentacije Hrvatske i Češke.
Ovo će biti jedinstveni doživljaj za sve posjetitelje jer našu reprezentaciju predvodi NBA dvojac Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, a tu su još i potencijalni NBA igrač Dario Šarić, nekadašnji NBA igrač Roko Ukić i prvak Italije Krunoslav Simon. S druge strane boje Češke brane Barcelonin Tomaš  Satoranski i Fenerhbacheov Jan Veseli (prvak Turske).
Utakmica će se odigrati u sklopu priprema hrvatske košarkaške reprezentacije za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rio de Janeiru koji će početkom mjeseca srpnja igrati u Torinu. Reprezentacija Hrvatske tražiti će vizu za sudjelovanje na Olimpijskim igrama, a najveći konkurenti biti će reprezentacije Italije i Grčke (samo pobjednik turnira ide na Olimpisjke igre).
Ovo je ujedno i prilika hrvatskim košarkašima da se revanširaju češkim košarkašima za težak poraz koji su doživjeli na zadnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj, kada su Česi u četvrtfinalu bili uspješniji i izbacili nas s turnira.
Pozivamo  sve ljubitelje košarke da u nedjelju 26.6. dođu u Školsko-gradsku sportsku dvoranu Pazin i uživaju u ovom pravom košarkaškom spektaklu.
Utakmica počinje u 20:00 sati.