Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Kašćerga – realiziran projekt “Kašćergani”

Mještani naselja Kašćerga tijekom mjeseca siječnja i veljače u tekućoj godini obnovili su fasadu društvenog doma. Projekt je realiziran putem natječaja “Mali projekti za bolje sutra” kojeg raspisuje „Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva“.

Dodijeljena sredstva iznosila su 10.439,28 kuna. Tim sredstvima nabavljen je stiropor i sva prateća oprema za obnovu fasade, a volonterskim radom mještana Kašćerge fasada je obnovljena. Vlastitim sredstvima Mjesnog odbora Kašćerga nabavljeni su i postavljeni oluci za krov i klupice (klupčice) za prozore.

Kako u selu nema drugih društvenih prostora realizacija ovog projekta time dobiva još više na važnosti jer time prostor društvenog doma postaje adekvatniji za druženje, održavanje raznih manifestacija i razvijanje boljih međuljudskih odnosa.

Na kraju realizacije Projekta organiziran je prigodni domjenak kojem su se odazvali svi mještani koji su sudjelovali u provedbi projekta.

Još jednom napominjemo da je ovaj projekt realiziran uz financijsku podršku Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

Autor teksta: William Hrvatin, MO Kašćerga

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.