Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Javni poziv za prikupljanje projektnih ideja za provedbu Lokalne razvojne strategije za područje LAG-a “Središnja Istra”

Lokalna akcijska grupa „Središnja Istra“, koja obuhvaća područje Grada Pazina te općina: Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u Šumi i Tinjan izrađuje zajedničku Lokalnu razvojnu strategiju (LRS).
Predmet javnog poziva je prikupljanje projektnih ideja za provedbu Lokalne razvojne strategije (LRS) LAG-a.

Pozivaju se građani, predstavnici trgovačkih društava, obrta, OPG-a, zadruga, udruga, javnih ustanova, općina, grada, mjesnih odbora i cijela šira zainteresirana javnost s područja LAG-a „Središnja Istra“ da svoje razvojne ideje unesu u zajedničku razvojnu strategiju putem koje će se poslovne i razvojne vizije financirati iz programa IPARD, LEADER i drugih fondova.
Na temelju projektnih ideja prikupljenih i procijenjenih putem ovog poziva, LAG će kreirati listu projekata za gore spomenute fondove te za implementaciju LRS.
Sve projektne ideje se predaju u priloženom Obrascu za prijavu projektnih ideja, pri čemu je nužno poštovati ograničenja u broju riječi.
Posebno molimo potencijalne prijavitelje na poticajna sredstva IPARD programa, iz Mjera 101, 103 te 302, da dostave svoje projektne ideje, budući da će, nakon postupka odobrenja LAG- a od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi i ribarstvu, temeljem natječaja za Mjeru 202, LAG-ovi dostavljati pismo potpore kao dokaz usklađenosti investicijskog projekta s Lokalnom razvojnom strategijom, a koje će investitoru donijeti do 30 bodova od ukupnih 100.

Popunjeni obrazac pošaljite na mail: [email protected]
Adresa za slanje obrasca poštom:
LAG „Središnja Istra“
Družbe sv. Ćirila i Metoda 10
52000 Pazin

Krajnji rok za prijavu projektnih ideja je 31. prosinac 2012.
Napomena:
Javni poziv je za podnositelje sa područja Lokalne akcijske grupe „Središnja Istra“ (područje grada Grada Pazina te općina: Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u Šumi i Tinjan).

Ovaj Poziv za predlaganje projektnih ideja nije namijenjen financiranju projekata, već se provodi isključivo radi procjene apsorpcijskog kapaciteta i uključenja u Lokalnu razvojnu strategiju.

Vlasništvo nad projektnim idejama u potpunosti će se poštovati.

Predsjednik LAG-a „Središnja Istra“ Renato Krulčić, v.r.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.