Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Humanitarnom utakmicom obilježen Tjedan Crvenog križa u osnovnoj školi

U povodu proslave Tjedna Crvenog križa na školskom terenu odigrana je danas (14.5.2010.)  malonogometna utakmica humanitarnog karaktera u kojoj je ekipa učenika škole igrala protiv ekipe sastavljene od učitelja i roditelja.

Namjena ove utakmice bila je skupiti novčani prilog koji će se namijeniti djelatnicima škole koje se trenutno nalaze u socijalnim i zdravstvenim nepovoljnim životnim situacijama, te im na taj pripomoći novčano, ali i skretanjem pažnje. Utakmica je pobudila veliki interes učenika i učitelja, a zajedničkim snagama skupljeno je više od 1.400 kuna. Kako je uobičajeno da škola svake godine obilježava Tjedan Crvenog križa, ove je godine on obilježene na drugačiji način.
Za selekciju škole su igrali: Filip Baša, Teo Krajcar, Luka Milohanić, Vedran Koraca, Dorijan Damijanić, Paolo Deltin, Alex Buršić i Luka Delbjanko. Za roditelje i nastavnike su predvođeni idejnim kreatorom akcije nastavnikom Daliborom Radovićem nastupili Darko Suman, Krešo Šenjug, vlč. Maksimilijan Ferlin, Veljko Đani Šajina, Anton Finderle, Dražen Stojimanov i Irenko Jurić. Konačni rezultat, koji je manje bitan, je bio 7:4 u korist roditelja i nastavnika.  
Zajednička slika učitelja, učenika i roditelja (snimila Marija Dobrila)               Detalj s utakmice (snimila Marija Dobrila)