Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Humanitarnom akcijom do ultrazvuka

Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske povodom Svjetskog dana bolesnika i pod pokroviteljstvom Grada Pazina, organizira humanitarni koncert „Mislimo na Vas 2“, čiji je ukupni prihod namijenjen pazinskoj ispostavi Istarskih domova zdravlja za kupnju ultrazvučnog aparata. 

Na koncertu koji će se održati 01. veljače u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma s početkom u 19,00 sati nastupiti će brojni istarski izvođači:  Serđo Valić, Vanessa Jakac, Iva Gortan, Mateo Pilat, Nina i Anja Fakin, Rafael Santaleza, Luka Krulčić, Klapa „Teran“ Trviž i glazbeni amateri Pazinštine (Mješoviti pjevački zbor „Roženice“, Zbor Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Zbor „Mali od Sv. Jurja“ Stari Pazin, Limena glazba Pazin, Folklorno društvo Pazin, plesna grupa „Roxy dance“ Pazin, Dječji vrtić Olga Ban Pazin i Vokalna skupina „Rožice“ uz Band GSŠJD Pazin i vokalnu skupinu Pazinskog kolegija-klasične gimnazije).

Svjetski dan bolesnika obilježava se od 1993. godine na dan 11. veljače, na inicijativu pape Ivana Pavla ll. s ciljem podizanja svijesti o potrebama bolesnih te naglašavanja značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima. Obilježavanjem ovog dana odaje se i zahvalnost svima koji skrbe o bolesnicima – zdravstvenim, socijalnim i vjerskim djelatnicima te svima ostalima koji su svoj rad posvetili njezi i podršci oboljelima.

Nakon vrlo uspješne akcije koju su pazinski umirovljenici proveli u veljači 2018. godine tijekom koje je prikupljeno 28.600,00 kn i kupljen električni krevet s pripadajućim dekubitusnim madracem, druga humanitarna akcija „Mislimo na vas“ započela je 01.12.2018. godine na „Festivalu palačinki“ gdje je za svaki dobrovoljni prilog poklonjen ručni rad, prigodni ukras za božićno-novogodišnje blagdane. Tom je prigodom prikupljeno 4.000,00 kn.

Nakon humanitarnog koncerta akcija će se nastaviti uspješnom kazališnom predstavom „Jama“ koju će pazinski kazališni amateri okupljeni u Kazališnu družinu „Rastrepuh“ izvesti 1. ožujka na pozornici Spomen doma.

Čitava humanitarna akcija provodi  se na volonterskoj osnovi te će svi izvođači nastupiti bez naknade, a svi organizacijski poslovi odrađuju se volonterskim radom članova SUH – podružnice Pazin, prijatelja i donatora.

Akcija traje do 02. ožujka 2019. do kada se mogu uplatiti i donacije na humanitarni račun IBAN: HR4323400093510890302, kod Privredne banke Zagreb d.d. s naznakom: donacija, ime i prezime/naziv tvrtke.

Dobrodošli na koncert!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.