Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Humanitarni koncert “Mislimo na Vas”

U petak (02.02.2018. godine) u Spomen domu u Pazinu  u 19:00 sati Udruga umirovljenika – SUH Podružnica Pazin, kojoj je jedna od primarnih aktivnosti humanitarni rad, povodom Svjetskog dana bolesnika, organizira humanitarni koncert „Mislimo na Vas.

Ukupni prihod koncerta donirati će se Domu zdravlja Pazin za kupnju potrebnih kreveta za stacionar odnosno palijativnu skrb.
Na koncertu će nastupiti: Zbor „Roženice „Pazin, Zbor O.Š. Vladimira Nazora Pazin, Zbor „Mali od Sv. Jurja „ Stari Pazin, Dječji vrtić Olga Ban Pazin, Folklorno društvo Pazin, Plesna grupa „Roxy dance „ Pazin, Big Band Pazin, Klapa „Teran“, Iva Gortan, Luka Krulčić, Nina Fakin, Anja Fakin, Željko Šperanda.

Papa Ivan Pavao II je 13.05.1992. godine u svom proglasu predložio da se odabere jedan dan u godini koji bi se posvetio bolesnima i senzibiliziralo društvo za njihove potrebe te se od 1993. godine svake godine 11. veljače obilježava Svjetski dan bolesnika.

Cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o potrebama bolesnih, te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima. Također, obilježavanjem ovog dana odaje se i zahvalnost svima koji skrbe o bolesnicima – zdravstvenim, socijalnim i vjerskim djelatnicima te svima ostalima koji su svoj rad posvetili njezi i podršci oboljelima.

Imajući sve to na umu, Udruga umirovljenika – SUH Podružnica Pazin odlučila se uključiti i svojim doprinosom obilježiti ovogodišnji Svjetski dan bolesnika.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Grada Pazina.

Cijena ulaznice je 30,00 kuna. Preprodaja ulaznica: Fotocentar Pazin, Gradska knjižnica Pazin, SUH Pazin.