Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Humanitarna „RukoTvornica“ u pazinskoj galeriji

Nakon višemjesečnog rada i brojnih radionica pazinsko Društvo likovnih stvaratelja predstavilo je publici svoje rukotvorine čijom će se prodajom prikupljati pomoć za jednog potrebitog učenika sisačke škole čija je obitelj stradala u prošlogodišnjem potresu.

Predsjednica udruge Nada Putinja predstavila je šarolik spektar izloženih radova koji se temelje na kreativnosti i ručnom radu, ali i donose spoj tradicijskog i modernog kreativnog i umjetničkog izričaja.

Na izložbi se mogu razgledati i za donaciju dobiti ručno oslikane ili izvezene platnene torbe i ruksake, košare ispletene na tradicionalni način, koristeći nove materijale-rolice papira, keramiku, fotografije, slike i razglednice. Pozvala je sve prisutne, kao i ostale sugrađane i posjetitelje da svojim prilozima i donacijama pomognu ostvarenju cilja izložbe, a to je prikupiti dovoljno financijskih sredstava za kupnju kompjutera za sisačkog učenika.

Autor i voditelj projekta „RukoTvornica“ Dario Brajković, zahvalio je svim sudionicima projektnih aktivnosti, od članova udruge do partnera, pazinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske i korisnika Dnevnog boravka GDCK Pazin do Grada Pazina koji je sufinancirao projekt. Prenio je i pozdrave djelatnika Sisačke gimnazije koji su s oduševljenjem i zahvalnošću reagirali na vijest da će pazinski likovnjaci i građani pomoći nekom od njihovih učenika.

Humanitarna „RukoTvornica“ u pazinskoj LG galeriji može se razgledati i svojom donacijom pomoći do 28. listopada, radnim danom od 10-12 i 17-1 sati. Subotom od 10-13 sati.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike