Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Gradu Pazinu odobreno 100.000 kuna za prilagodbu sanitarnog čvora Osnovne škole osobama s invaliditetom

zoki1

 

Potpisivanjem ugovora u Petrinji od strane ministra branitelja Predraga Freda Matića i predstojnika Ureda Grada Pazina Zorana Slokovića, 14. srpnja 2015. godine potpisan je Ugovor između Grada Pazina i Ministarstva branitelja na 100.000 kuna za uređenje sanitarnog čvora u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin prilagođenog za osobe s invaliditetom.

Ugovore su preuzeli predstavnici 17 jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja cijele Hrvatske, među njima je i Grad Pazin, za ukupnu vrijednost projekta, čija je realizacija krenula završetkom nastave, 241 tisuću kuna. Među istarskim gradovima, projekti su odobreni Gradu Labinu te Općini Svetvinčenat.

Kako prenosi portal53.hr Ugovore je uručio Predrag Matić, ministar branitelja, a tom prigodom je naznačio: „To je projekt koji Ministarstvo branitelja provodi već jedanaestu godinu i svake godine s 1,5 milijun kuna sufinanciramo zajedničke projekte s lokalnom upravom i samoupravom. Ponosni smo što smo danas ovdje u Petrinji, gradu heroju, jer to je jedan od doprinosa branitelja prvenstveno, prema svojim sugrađanima, jer branitelji su se u Domovinskom ratu borili najprije za svoje sugrađane, za svoju domovinu, a tek onda za sebe. Tako je to, na sreću, shvatila većina hrvatskih branitelja i danas smo ovdje da izrazimo ponos što možemo na taj način povećavati i ojačavati dignitet Domovinskog rata, jer samo na taj način postajemo pozitivan primjer u društvu i hrvatski građani nas vole.”

Naglasio je i kako su do sada provedena 142 ovakva projekta, u 79 gradova i naselja diljem „Lijepe naše”.

U ime domaćina, Grada Petrinje, sve je pozdravio gradonačelnik Darinko Dumbović, te je tom prigodom kazao: „Dobra politika je ona koja prepoznaje upravo ovo što mi danas radimo. To su dobra djela i nisu ona u kojima govorimo o financijama, nego su to djela koja su civilizirana i ona koja moramo napraviti, jer znamo da je na ovom području plaćena ogromna cijena u Domovinskom ratu. Drago mi je što je ministar odabrao Grad Petrinju i što su uzvanici, koji su došli, sretni i zadovoljni i da vide kako grad izgleda, te da su kod nas još uvijek obrisi rata, koji je mnogima ostao još u glavama i na kraju moramo odrađivati višestruke koristi.”(www.portal53.hr)

U ime nagrađenih govorio je Antun Korošec, gradonačelnik Bjelovara, koji je pritom istaknuo kako će se ovim projektom raditi na poboljšanju položaja ranjivih skupina poput osoba s invaliditetom. U ime Radne skupine, koja je radila na odabiru projekata pristupačnosti, obratila se Marica Mirić, istaknuvši kako na svoje odluke nisu imali nijednu žalbu te istakla kako je dobrobit ovih projekata u suradnji između ministarstva branitelja, jedinica lokalne i područne samouprave te organizacija civilnog društva. Pritom je istakla kako je Ministarstvo branitelja putem djelatnice Danijele Majko dobilo pohvale od strane Odbora UN-a na nedavno održanoj konferenciji za kvalitetan rad.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.