Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradu Pazinu odobrena sredstva za pomoćnike u nastavi

U okviru Poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno – obrazovnim ustanovama, faza V“, Gradu Pazinu odobrena su sredstva za zapošljavanje 19 pomoćnika u nastavi koji će pružati podršku učenicima s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin.

Natječaj za dobivanje EU sredstava je kao posredničko tijelo raspisalo i provelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uspješno je ocijenila prijavljeni projekt „Paz(IN)kluzivna škola 2“.

Projekt vrijedan 860.734,20 kuna

Sredstva za  provedbu projekta  osigurana su iz Europskog socijalnog fonda te u proračunu Grada Pazina. Ukupan proračun projekta iznosi 860.734,20 kuna od čega je Gradu Pazinu iz sredstava Europskog socijalnog fonda dodijeljeno 731.624,07 kn, odnosno 85% ukupnog iznosa projekta. Ostatak potrebnih sredstava 129.110,13 kn, odnosno 15% ukupnog iznosa osigurat će se iz proračuna Grada Pazina.

Nova radna mjesta i stručna podrška za učenike s teškoćama u razvoju 

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u redovne i posebne programe u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin. Glavni rezultat projekta je osigurana stručna podrška pomoćnika u nastavi za 19 učenika s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2022./2023.

Grad Pazin ovim projektom nastavlja pozitivnu praksu te je osigurao sredstva za pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin. Projektom se ujedno otvaraju i nova radna mjesta, a pri čemu će se educirati pomoćnike kojima je edukacija potrebna kako bi kvalitetno pružali potporu u direktnom radu.

Provedba projekta počinje u rujnu ove godine i traje do kolovoza 2023. godine. Sve aktivnosti provode se u okviru Odjela za društvene djelatnosti Grada Pazina i partnerskoj ustanovi, Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin.