Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradu Pazinu dodijeljeno posebno priznanje za izvrsnost pri upravljanju gradom

Grad Pazin dobio je priznanje web portala gradonačelnik.hr-a za izvrsnost pri upravljanju Gradom, kojim se želi potaknuti podizanje standarda vođenja i upravljanja gradovima u Republici Hrvatskoj. U obrazloženju dodijeljene nagrade navodi se kako je cilj nagraditi one gradove koji predstavljaju uspješno lice lokalne politike.

Priznanje za izvrsnost pri upravljanju gradom portal gradonačelnik.hr dodjeljuje najboljim gradovima koji se nalaze više od tri puta u TOP 10 prema analizi proračuna i ostalih mjerljivih kategorija.

Prema objavama web portala gradonačelnik hr.-a u posljednjih godinu dana Grad Pazin nalazio se u TOP 10 prema analizi stope nezaposlenosti (3. mjesto u Hrvatskoj) koja je na području Grada Pazina u 12/2017 godine iznosila 3,5 % , zatim po štedljivosti prilikom izdvajanja gradova za troškove reprezentacije (Grad Pazin zauzeo je 5. mjesto među hrvatskim gradovima), te po per capita izdvajanju za obrazovanje (Grad Pazin nalazi se na 5. mjestu ljestvice s 1.251 kn izdvajanja za obrazovanje po glavi stanovnika).