Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradu Pazinu dodatnih 390.000,00 kuna za pomoćno nogometno igralište

Početkom prošle 2020. godine, Grad Pazin izvršio je prijavu projekta izgradnje Pomoćnog nogometnog igrališta na Javni poziv Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020.
Javni poziv, koji je zbog pandemije koronavirusa bio zaustavljen, ponovo je pokrenut u srpnju te je 24. prosinca 2020. dopunom odluke Ministarstva turizma i sporta godine Gradu Pazinu dodijeljeno 390.000,00 kuna.

Dodijeljena sredstva koristit će se za nabavu zaštitne mreže visine 6 metara i ograde prema dvorani.

Inače, projekt pomoćnog nogometnog igrališta definiran je Strategijom razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina za razdoblje 2017. do 2021. i kao takav od iznimne je važnosti za Grad Pazin i za sve sadašnje i buduće korisnike gradskih sportskih sadržaja pogotovo u dijelu poticanja participacije u sportu i rekreaciji odnosno omogućavanju „Sporta za sve“.

Izgradnja nove infrastrukture pridonijet će kvaliteti i raznovrsnosti nogometnih treninga i provođenja sportskih programa, tjelesne nastave, povećanju broja djece koja bi se bavila sportom s većom ponudom nastavnih i izvannastavnih aktivnosti te razvoju i unapređenju tjelesnog zdravlja kod djece, istaknuo je ljetos gradonačelnik Krulčić.

Podsjećamo kako u dijelu financiranja, uz ova sredstva, na temelju suglasnosti Grada Pazina, tvrtka Pazin- sport d.o.o. kreditno se zadužila za 2,5 milijuna kuna, a Nogometni savez županije Istarske sufinancirao je izgradnju s 601.468,86 kuna.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.