Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradonačelnik i Iskrice pročitali priču „Dobro stablo“

Na tragu priči projekt je Gradske knjižnice Pazin kojom se Knjižnica uključuje u nacionalnu kampanju za poticanje čitanja pod nazivom „Čitaj mi“. Projekt, kao i cijela kampanja, provode se povodom Europske godine čitanja naglas 2013. "Reading aloud, Reading together".

Potporu projektu pružio je i gradonačelnik Pazina Renato Krulčić koji je danas (17.10.) Iskricama iz pazinskog dječjeg vrtića pročitao priču Dobro stablo.  
            Rana pismenost podrazumijeva sve ono što djeca znaju o čitanju i pisanju prije nego što i sama počnu čitati i pisati. Rano djetinjstvo je vrijeme najintenzivnijeg učenja i usvajanja materijala jer se i samo dijete tad najintenzivnije razvija. Razna dosad provedena istraživanja pokazala su da djeca kojoj se čita od najranije dobi brže uče, lakše komuniciraju, brže se razvijaju. Na tragu toga treba započeti s čitanjem djeci od najranije dobi. Samo čitanje podrazumijeva vrijeme koje roditelj i dijete provode zajedno, opuštajući se i uživajući u trenucima smirenosti i zajedništva.