Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradonačelnica Suzana Jašić primila mlade nade pazinskog i hrvatskog kickboxinga

Gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić sa suradnicima održala je jučer prijem za mlade nade pazinskog i hrvatskog kickboxinga, Gretu Marečić i Lenu Smilović u pratnji trenera Denisa Matejčića.

Greta Marečić, učenica je 1. razreda opće gimnazije Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina. U dresu Kikcboxing kluba Minotaur natječe se tri godine, trenira tri puta tjedno i isto toliko puta boravi u teretani. Dvostruka je državna prvakinja, a zadnje se zlatom okitila u kategoriji Kick Light (starije kadetkinje -60 kg) na Prvenstvu Hrvatske održanom u travnju u Zadru.

Kako je istaknula, voli taj sport, pa ponekad sama sebe tjera da ide naprijed. Sav taj trud dolazi na naplatu, pa Gretu očekuju i kvalifikacije za reprezentaciju Hrvatske koje će se održati 5. lipnja u Jastrebarskom.

Po uzoru na stariju klupsku kolegicu i Lena Smilović neumorno trenira, pored svih školskih obveza koje joj se nameću kao učenici 7. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin. U pohodu na medalje na Prvenstvu Hrvatske u Zadru ostala je praznih ruku, no stekla je iskustvo natjecanja. Uostalom, samo pojavljivanje i sudjelovanje na PH već je veliki uspjeh za svakog sportaša, pa tako i Lenu.

Svjestan je toga i njezin trener Denis Matejčić, koji je naglasio upravo činjenicu kako ponekad nije važna nagrada u smislu medalje, već skupljanje iskustva kroz natjecanja, rekavši i kako je dobro i izgubiti meč te sve to prihvatiti kao dio sporta. Ponosan na svoje članice, dodao je i kako uspjesi populariziraju kickboxing pa je tako u klubu 60 -tak članova i članica.

U svom obraćanju gradonačelnica Suzana Jašić uputila je, pak, čestitke mladim sportašicama i njihovom treneru na upornosti i rezultatima, naglasivši kako se kroz sport stječu vještine koje ostaju za cijeli život. Poželjela im je i puno sreće u daljnjim natjecanjima.

Daljnja natjecanja članove Kickboxing kluba Minotaur očekuju već ovu subotu, 18. svibnja u pazinskoj Gradsko – školskoj sportskoj dvorani Sportskog centra „Egidije Marion“  gdje će se održati Istrian kickboxing challenge. Kroz dan se očekuje preko 200 borbi te one finalne koje su na rasporedu u večernjim satima.