Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Grad Pazin također zatražio ukidanje propusnica na području Pazinštine

Stožer Civilne zaštite Istarske županije u ime svih istarskih gradonačelnika zatražio je od Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH da stavi van snage Odluka po kojoj je potrebno izdavati elektronske propusnice za područje bivših općina u Istarskoj županiji.


Kada je riječ o Pazinštini, to znači da se traži omogućavanje nesmetanog kretanja bez e-propusnica na području Grada Pazina i općina Lupoglav, Cerovlje, Gračišće, Sv. Petar u Šumi, Tinjan, Karojba i Motovun.
Potreba za kretanjima između Grada Pazina i susjednih općina u potpunosti je opravdana s obzirom na činjenicu da je veliki broj stanovnika tog područja egzistencijalno vezan za susjednu općinu ili grad.
Mjera koju je potpisao Nacionalni stožer civilne zaštite, a tiče se ograničavanja zadržavanja većeg broja ljudi u skupinama na javnim prostorima je u potpunosti opravdana i Stožer civilne zaštite Istarske županije i Grada Pazina istu u potpunosti provodi i kontrolira, no mjera ograničavanja kretanja stanovnicima s područja bivše Općine Pazin uvelike otežava rješavanje bitnih životnih i egzistencijalnih situacija i potreba stanovnika ovog područja.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.