Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Grad Pazin na drugom mjestu u Hrvatskoj po izdvajanju za sport i rekreaciju

Prema istraživanju portala gradonačelnik.hr, Grad Pazin na drugom je mjestu po izdvajanju za sport i rekreaciju.  Naime, portal je ovaj put istražio koliko su gradovi uložili u svoje sportske objekte i sadržaje. Analizirali su podatke Ministarstva financija o izvršenju lokalnih proračuna, a kako podaci za 2016. godinu još uvijek nisu objavljeni, analiza se odnosi na razdoblje od 2013. do 2015. godine.

U navedenom razdoblju, Grad Pazin je za sport i rekreaciju izdvojio preko 39 milijuna kuna, odnosno 21,86 posto proračuna i preko 1.500,00 kuna po stanovniku. Najveće izdvajanje odnosilo se na izgradnju Školsko gradske sportske dvorane u iznosu od 35,5 milijuna kuna.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako se Pazin, u Strategiji razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina 2017. do 2021. godine koja je u izradi, definira kao ‘grad u pokretu’, u kojem je sport dostupan svima i u kojem najmanje trećina stanovnika, posebice djece i mladih, aktivno i kontinuirano, pod stručnim vodstvom i podrškom, sudjeluje u natjecateljskim i rekreativnim sportovima.

„Sport i rekreacija više su od natjecateljskog sporta i ta višedimenzionalnost prepoznaje se u dobrobitima koje sport i rekreacija imaju na zdravlje, kako utječu na odgoj i obrazovanje, socijalnu kulturnu pa i ekonomsku komponentu života pojedinca, obitelji i zajednice, a usvajanje Strategije očekuje se tijekom drugog polugodišta 2017. godine“, zaključio je gradonačelnik Krulčić.

Više možete pročitati na gradonačelnik.hr

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike