Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Grad Pazin među prvim gradovima potpisnicima Sporazuma za klimu i energiju

rounded_corner_horizontal_1

Gradonačelnici šest istarskih gradova (Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula i Rovinj) prvi su u Hrvatskoj potpisali Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju kojim su prihvatili nove obaveze u vidu smanjenja emisije stakleničkih plinova i izrade SECAP-a, Akcijskog plana za održivu energiju i borbu protiv klimatskih promjena. Akcijskim planom definirat će se mjere prilagodbe, ali i ublažavanja negativnog utjecaja klimatskih promjena na ovom području.

 

1

Potpisivanje Sporazuma jedna je od aktivnosti u sklopu Life SEC Adapt projekta na kojem, osim hrvatskih, sudjeluju i partneri iz Italije, Grčke i Španjolske, a koji su tijekom 5. i 6. srpnja u prostorijama Istarske razvojne agencije u Puli analizirali stanje provedbe samog projekta i definirali daljnje korake u svrhu izrade Plana prilagodbe klimatske promjenama. U tom smislu, obvezujući dokument iz Sporazuma, SECAP, izradit će se u sklopu projekta koji je započeo 1. rujna 2015. godine predviđenog trajanja 40 mjeseci.

Sudjelovanje na ovom projektu kao i potpisivanje Sporazuma Gradu Pazinu otvara vrata za nove europske projekte, ali i ostvarenje ciljeva iz Strategije razvoja Grada Pazina 2015. – 2020.

 

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike